Stressfri flytning

Få en stressfri flytning

Det er ikke unormalt at føle stress under en flytning. Hele ens verden bliver bogstaveligt talt vendt på hovedet. 

Men frygt ej! Der er er råd at hente. Det hele starter med organisering. Nedenunder finder du fem overskuelige råd til at gøre din flytning stressfri. 

Der er ingen tvivl om, at der er en direkte sammenkobling imellem flytning og stress – men jo tidligere du formår at strukturere dit kaos, jo mere overskud får du under din flytning. Der vil være kasser overalt, ting du skal bruge som du ikke kan finde og en tab af kontrol kan derfor hurtigt opstå. Her er det vigtigt at huske på, at det er helt normalt, at ens indre kompas kan føles ude af drift. Vi er mennesker, og mennesker er vanedyr og det ligger ikke i vores natur at falde ud af vores daglige rutine. 

1. Tid

Ingen flytning er ens. Nogle gange kan man være nødsaget til at flytte med kort varsel. Andre gange kan man have planlagt flytningen i længere tid. Fælles er dog, at uanset hvilken flytning man står i, kan man opleve en følelse af manglende kontrol når alt vendes på hovedet. Her er en strukturering af opgaver indenfor døgnets 24 timer en kæmpe ressource. Hvad skal være færdigt inden for hvilket tidsrum? Hvad kan vente? Har du styr på dette, så kan de fleste flytteopgaver klares gnidningsfrit indenfor otte uger. 

2. Vær organiseret

I forlængelse af strukturering af din tid kommer organisering. Her hjælper det at lave en liste af prioriteringer. Hvad skal flyttes først? Hvad kan vente? Hvad kan smides ud/gives eller sælges? Ved du ikke hvor du skal begynde, så tjek otte-ugers planen. Med den sikrer du, at du forbliver på sporet. En rigtig god idé er, at give sig selv en ekstra dag om ugen til at indhente det, som ikke blev nået.

3. Ryd ud og sorter i kælderen, på loftet, i skabe og skuffer

Gør dig fri af alt overflødigt rod. Overvej hvor meget af alt det du har, som du egentlig har brug for at tage med dig til dit nye hjem. På den måde slipper du også for at skulle bruge tid på at smide en masse ting ud efter flytningen. En flytning giver dig også en mulighed for at mærke efter hvilke ting, der har en affektionsværdi for dig og som du ikke kan undvære. Med andre ord. Opmagasinér eller smid ud. 

4. Få den rigtige hjælp

For mange kan det være svært at bede om hjælp. Her er det vigtigt at huske på, at de fleste mennesker har været igennem en flytning mindst én gang og forstår godt, hvor svært det kan være. Her er det vigtigt at huske på det første punkt. Tid. Bed om hjælp i god tid. Ræk ud til venner og familie. Spørg om de vil investere et par timer i at hjælpe dig med at sortere og pakke. Hvis du er ved at flytte langt væk, vil det være en af de sidste gange i lang tid, hvor I kan tilbringe tid sammen. 

5. Få sagt ordentligt farvel til familie og venner

Tillad dig selv at få sagt farvel. Hold en fest, en sammenkomst eller en sidste videoaften i det gamle sofahjørne. Afsæt tid hver uge igennem din otte ugers plan til at få dit nabolag ind under huden en sidste gang. Besøg dit favoritsted. Mærk minderne og tillad dig selv at opleve dem én gang mere. Dette vil hjælpe dig med overgangen fra det gamle til det nye. På den måde giver du dig selv den nødvendige tid til at nyde øjeblikket. 

Har du børn, så forkæl dem lidt ekstra. Prioriter særlige ting, der ærer jeres minder i jeres nabolag. Det kan være en tur på jeres yndlingslegeplads. For børn er det ekstra overvældende at sige farvel til de kendte rammer og her kræver det ekstra tålmodighed fra dig. De får en periode brug for ekstra omsorg. 

6. Uheld sker

Det er selvsagt ikke alt, der er indenfor vores kontrol. Der vil altid være noget, der ikke lige går som planlagt. Man kan tabe en flyttekasse med porcelæn, man kan snuble over en flyttekasse og mase en genstand så den går i stykker eller simpelthen glemme hvor man gjorde af køkkentingene, som man troede man havde placeret forrest i flyttevognen, som man så ved en fejl kom til at stille bagest. Her er det vigtigt at accepterer, at dette er en del af livet, også selvom man har planlagt og struktureret det hele så godt som man kunne. I disse tilfælde er det bedst ikke at slå sig selv i hovedet, erkende at uheld sker (shit happens) og flyde med strømmen. 

Har du børn, så forkæl dem lidt ekstra. Prioriter særlige ting, der ærer jeres minder i jeres nabolag. Det kan være en tur på jeres yndlingslegeplads. For børn er det ekstra overvældende at sige farvel til de kendte rammer og her kræver det ekstra tålmodighed fra dig. De får en periode brug for ekstra omsorg. 

Reserver din flyttedato allerede nu, og vær sikker på, at vi har tid.

Siden 2004 har CPH FLYT hjulpet mange mennesker med at rykke fra A til B.